Egy hosszú nap...és egy finom étel - Szaftos sertés csikok gombával (in English!!)

Kedves Olvasó!

Mint előző bejegyzésemben igértem, megirom a beszámolóm, a tegnap délutánról és a ma történtekről. Tegnap drága szivemnek sikerült a forgalmi vizsgája, nagyon  ügyes volt, de ez várható is volt 2 hónapos vezetés után! :) nagyon hamar végeztünk, a vizsgáztató is emlékezett ránk és ugyan arra kellett mennie mint nekem :D igaz nem volt valami jó idő, pont neki állt esni az eső. De meg van és ez a lényeg! Vaciláltunk, hogy bemenjünk-e befejezni a városba, de féltünk, hogy nem végzünk 5-ig amikorra vártuk kedves angol tanárunkat. Úgyhogy hazajöttünk ebédeltünk és gyorsan aludtunk egy kicsit. Furcsa is volt mindkettőnknek mert nem szoktunk sziesztázni. Összebújtunk a kanapén és egy órát szunyókáltunk <3 Jól esett.
Ezután izgatottan vártuk vajon milyen angol tanárt kapunk! Pontosan 5-re meg is érkezett Scott.
Egy fiatal, szimpatikus francia tanár aki angol tanitással is foglalkozik. 2 óra beszélgetés-ismerkedés után rögtön megtaláltuk a közös hangot. Aztán elmondta, hogy ezzel a beszélgetéssel mérte fel a tudásunkat. Nagyon meg volt elégedve, Gergőt kifejezetten megdicsérte, hogy kitűnően beszél, nálam egy gond van, nehezen szólalok meg, de segit majd, neki is ezzel volt nehézsége. Viszont a szókincsem kitűnő, szépen átgondolom mit szeretnék mondani, megválogatom  a szavakat. Gergő mondta is, hogy nagyon nyitott voltam tegnap, mindig beszálltam a beszélgetésbe. Volt amikor kifejezetten tőlem kérdezett, tartottam is tőle, hogy nem értem meg de ment minden :) Nagyon boldog vagyok! Meséltem is neki a blogomat, úgyhogy mondta, hogy szivesen segit és bátran kezdjek el angolul is irni és igy is gyakorlok. Úgyhogy amikor egy kicsit jobban ráérek, vegyesen fogom a blogot irni. A mai napra egy receptet azért irok angolul. Egy saját kreációt, de erről később!
Az angol után gyönyörködtem az égben, pár képet szúrok is be. Érdemes megosztanom. Nagyon hullámzó az időjárás. Tegnap sütött a nap, szakadt az eső, minden volt.






Receptem:

  Szaftos sertés csikok gombával - Creamy Pork Slices with Mushroom



Hozzávalók / Ingrediens:
Karaj 1 kg - csikokra / Pork 2 lb - stripes;
Fűszerek / Spices: Só / Salt; Bors / Black pepper; Fokhagyma / Garlic

Gomba 500 g - félbe vágva / Mushroom 1 lb cut in half;
1 Paradicsom / 1 Tomato cubes                             
1 Paprika  / 1 Green Pepper - cubes

Szaft / Cream:
Kukorica keményitő 4 teáskanál / Corn Starch - 4 teaspoon
Viz 2,5 dl / Water - 1,5 cup
Fűszerek / Spices: Kömény / Cumin; Szerecsendió / Nutmeg; Fűszerpaprika / Paprika
Tej 4dl / Milk 2 cup
Parsley



Tegyük a húst a serpenyőbe a sóval, borssal és fokhagyma porral.
Put the meat in the pan with the salt, black pepper and the garlic powder.


Ilyennek kell lennie, ha elkészült. Ezután szedd egy tálba.
When you ready, put the meat in a bowl.

Tegyünk egy kevés olajat a serpenyőbe és adjuk hozzá a gombát.
Put some oil in the pan and add the mushrooms.

Sózzuk és piritsuk, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát,
végül öntsük fel kevés vizzel és pároljuk össze (kb. 15 perc).
Strew with some salt and fry. Add the tomato and the pepper,
pour some water and boil (for about 15 minutes).

Készitsük el a szaftot: tegyük a keményitőt egy tálba, adjuk hozzá a vizet - keverjük el.
Adjuk hozzá a fűszereket és a tejfölt és csomómentesre dolgozzuk el.
Now we make the cream: put the starch and the water in a bowl and mix,
add the spices and the sour cream and mix well.
Amikor megpuhult a gomba ráöntjük a szaftot és összeforraljuk.
Ha túl sűrű, öntsük hozzá a tejet izlés szerint!
When the mushroom is ready add the cream mixture and boil.
When the stew is too thick pour the milk into the pan!
Hozzáadjuk a petrezselymet, megkóstoljuk.
Ha valami hiányzik izlés szerint még adunk hozzá.
Now put the parsley and taste.
When something missing you could replace.

Amikor megfelelő az iz, hozzáadjuk a húst, ősszeforgatjuk és tálaljuk.
Általában párolt rizzsel esszük, de nekem Gergő hasábburgonyával szereti a legjobban.
Holnap rakom a tálalós képet!
When the taste is good put the meat into the pan and rotate.
Eat with steamed rice but my husband's like with French fries.
Tomorrow I put the picture from the serve.

Jó étvágyat!! Enjoy your food!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések