Kaszinó Tojás Majonézes Burgonya Ágyon avagy Egg with Casino Style in Potato Salad with Mayo Base
Ez egy hagyományos magyar hideg tál. A legtöbb eseményen találkozhatunk ezzel a közkedvelt és egyszerű finomsággal. Nagyon sokféle módon készülhet. Én ma egy kicsit nehezebb verziót készitettem. De higyjétek el egyáltalán nem bonyolult! Sokan nyersen keverik össze a tojások sárgáját a többi hozzávalóval, sokan készitik szardellával, sokan májkrémmel, sokan francia saláta alapon. Mindenkinek meg van az egyéni receptje. Én a besamel mártásos verziót szeretem, krémesebb, selymesebb izű és nem lehet túl sokat enni belőle :D Nagyon telit!!!
This is a traditional Hungarian cold plate. We can meet with this in events. It's simple and delicious. It has got a lot of version, now I show you a harder way. Please believe, it's not difficult!
The versions made with anchovies, or liver cream, or in French Salad base.
I made with Besamel Sauce. It's creamy, fluffy and imbue a lot!
Hozzávalók 20 fél tojáshoz / Ingredients for 20 half egg:
10 darab főtt tojás félbe vágva / 10 full cooked egg in half
Besamel mártás / Besamel Sauce:12 dkg vaj / 6 tablespoon butter
4 evőkanál liszt / 4 tablespoon flour
3,5 dl tej / 1,5 cup milk
Só, bors, szerecsen dió / Salt, Black Pepper Ground Nutmeg
2 tablespoon Mustard
Majonézes Burgonya Saláta / Potato Salad with Mayo:
1 csésze majonéz / 1 cup Mayo
0,5 csésze tejföl (lehet csak majonézzel is) / 0,5 cup Sour Cream (you can made just Mayo)
csipet petrezselyem / Pinch of Parsley
Só, Bors, Fokhagyma / Salt, Black Pepper, Garlic Powder
l kg főtt kocka burgonya / 1,1 lb Cooked Cube Potato (cook with skin and peel)
Először elkészitjük a Besamel mártást, mivel ezt hagyom egy kicsit hűlni.
Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és habzásig piritjuk. Hozzáöntjük a meleg tejet és felforraljuk amig sűrű nem lesz.Tűzről levéve hozzáadjuk a sót, borsot, szerencsediót és a 10 főtt tojás sárgáját. Alaposan kikeverjük és hagyjuk hűlni.
![]() |
Hasonlóan kell kinéznie. Looks like this! |
The first step is the Besamel Sauce. In a saucepan I melt the butter and put the flour. I wait when it's foaming and add the hot milk. Boil when it will be dense. Take off from the heat and I add the spices: salt, pepper, nutmeg and the egg yolks and mix well. Wait when it's cold.
Most elkészitem a majonézes burgonyát. Összekeverem a majonézt, tejfölt, petrezselymet, sót, borsot, fokhagymát majd hozzáadom a kockázott burgonyát és alaposan eldolgozom.
A tálba amiben tálalni fogom a Kaszinó Tojással, abban szépen egyenletesen eloszlatom.
![]() |
Potato Salad |
A tojássárgájás besamel mártást, csillagcsöves habzsákba töltöm és megtöltöm a fél tojásokat. A mintát rátok bizom, hiszen izlések és pofonok! :)
The mixture of egg yolk and besamel sauce I put in a piping bag with star pastry tube and fill up the egg whites. You can create a lot of sample. I made a simple form. I decorate with parsley and Paprika Cream (traditional hungarian product) but you can make with paprika powder, or you can color the mixture and decorate with this :)
![]() |
Ime a végeredmény. Isteni finom habos finomság. This is the upshot. Delicious fluffy meal. |
Remélem tetszik a recept és elkészititek! Szép napot! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése