Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával / Meatballs in Tomato Sauce with Boiled Potato

Imádom, az egyik kedvenc főzelék félém! Paradicsom, hús és burgonya egyben. Könnyű, igaz gyorsnak nem gyors, mert a húsgombócnak kell idő, mire elkészül, de megéri!

I very love this meal! Tomato, meat and potato in one! Easy, but the meatball has got a lot time to boil.

Hozzávalók / Ingredients

0,7 kg darálthús / 1,4 lb minced meat
1 csésze rizs / 1 cup rice
1 tojás / 1 egg
Fűszerek izlés szerint: só, bors, petrezselyem, sugar / Spices as you like: salt, pepper, parsley, sugar
Paradicsom püré / Tomato Sauce
2 evőkanál liszt / 2 spoon flour
3 evőkanál olaj / 3 spoon oil
Főtt burgonya / Boiled Potato


Összekeverjük a húst, rizst, fűszereket, tojást és tehetünk hozzá hagymát is izlés szerint.

 Mix the meat, rice, spices, egg and we can put some onion.
Ezután gombócokat formálunk belőlük, körülbelül diónyi méretűeket és vegetás vizben, lassú tűzön puhára főzzük.Nekem ez körülbelül egy órát vett igénybe!

We make little balls as like walnut and we cook slow in spicy boiling water. I cook 1 hour.

Amikor a gombócok megfőttek, elkészitjük a rántást. Lisztet összekeverjük az olajjal és világos barnára piritjuk.

When the balls cooked, we make the 'rántás'. Mix the flour and the oil, and fry when it's light brown.

Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felöntjük annyi vizzel, hogy egy sűrűbb levet kapjunk. Teszünk bele sót, borsot és cukrot.

Put the Tomato Sauce and pour water until thick enough. Put salt, pepper and sugar.

Belehelyezem a gombócokat és körülbelül 10 percig forralom.

Put the meatballs in the sauce and boil 10 min.



A sós vizben főtt burgonyával tálaljuk!

We serve the boiled potato!

Jó étvágyat! / Enjoy the meal!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések