Csirkepörkölt tésztával / Chicken Stew with Pasta

Az egyik kedvenc ételem! :) Nagyon szeretem a tejfölös, szaftos ételeket, egyrészt nagyon laktatóak másrészt pedig isteni finomak! :D Eredetileg csirekecombból készül, hallottam ahol egész csirkéből főzik, ez változó. Én azért készitem mellből, mert nem szeretjük a csontos húsokat!

One of my favorite food! I love because it's made with sour cream, very juicy. It's very filling and very delicious! :D The original recipe made from chicken drumstick, I heard somebody make from the whole chicken. I made with chicken breast because we don't like the meat with bones!

Hozzávalók 4 személyre / Ingredients for 4 people:

2 nagy csirkemell filé / 2 big chicken breast fillet
1 fej vöröshagyma / 1 head of onion
3 gerezd foghagyma / 3 cloves of garlic
1 paprika / 1 green pepper
1 paradicsom / 1 tomato (I use cherry tomatoes about 10)
Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, kömény, babérlevél / Spices: salt, black pepper, paprika, cumin, bay leaves
Tejföl kb. 3 evőkanál / 3 spoon sour cream
Keményitő vagy liszt ki mit szeretne sűritéshez / Starch or flour to the compress
Pasta
A hagymákat megpiritjuk kevés olajos egy csipet sóval. A só miatt a hagyma hamarabb vesziti el a viztartalmát!

I fry the onion and the garlic in a little oil with a pinch of salt. 


Hozzáadom a fűszereket, a mennyiségek izlés függőek. Én a következő képpen adagoltam: 2 teáskanál paprika, fél tk. bors, csipet kömény, 1 babérlevél. Sót még a vége fele adtam hozzá!

I put the spices: 2 teaspoon paprika half teaspoon black pepper, pinch of cumin, 1 bay leaves.
Felöntöm 2 csésze vizzel és hozzáadom a csirkemellet. Hosszabb lével szoktam késziteni, én igy szeretem! A csirke puhulásáig főzöm lassú tűzön, hogy legyen ideje a zöldségeknek szétfőlni (körülbelül 1 óra)!

I pour with 2 cup water and I put the chicken! I simmer when the chicken is ready (about 1 hour)
Elkészitem a habarást: 1 kanál keményitőt, 4 kanál vizzel simára dolozunk, majd hozzáadom a tejfölt és simára keverjük. Belekeverjük a pörköltbe és 10 percig forraljuk. Szükség szerint még izesitünk, én sót tettem még hozzá!
A tésztát forrásban lévő sós vizben főzöm körülbelül 7-8 percig, majd leszűröm.

I make the thickening: 1 spoon starch with 4 spoon water and the sour cream, I mix very well and add to the stew! Boil 10 minutes and you can put some more spices as you like! I put some more salt.
I cook the pasta in salty boiling water to 7-8 min.
Tésztára halmozva tálalom a pörköltet, diszithetjük egy kevés tejföllel, petrezselyemmel, fűszerpaprikás olajjal megcsorgatva, kinek, hogy szimpatikus. Én meghintettem paprikával és tettem rá petrezselymet!

I pile up the stew to the pasta. We can decorate with sour cream, parsley, paprika mix with oil as you like! I spinkle with paprika and put some parsley!

Remélem elnyerte tetszéseteket és elkészititek! Könnyű és gyors ebéd! Jó étvágyat! :)

I hope you like this recipe! Easy and fast lunch! Enjoy! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések