Foghagymakrémleves sajtos piritóssal / Garlic Cream Soup with Cheese Toast
Krémes és eszméletlenü finom! Számomra ez egyet jelent a foghagymakrémlevessel. Az egyetlen ilyen leves, amit a kedves párom is megeszik! :)
Creamy and extremely delicious! This is the garlic cream soup for me! :) The only cream soup what my husband eat. :)
Hozzávalók 4 személyre / Ingredients for 4 people:
10 dkg vaj / half stick butter
2 evőkanál liszt / 2 spoon flour
4 nagy gerezd foghagyma / 4 big cloves of garlic
5-6 dl tej / 3 cup milk
Fűszerek: só, bors, vegeta / Spices: salt, black pepper, bouillon cube
Creamy and extremely delicious! This is the garlic cream soup for me! :) The only cream soup what my husband eat. :)
Hozzávalók 4 személyre / Ingredients for 4 people:
10 dkg vaj / half stick butter
2 evőkanál liszt / 2 spoon flour
4 nagy gerezd foghagyma / 4 big cloves of garlic
5-6 dl tej / 3 cup milk
Fűszerek: só, bors, vegeta / Spices: salt, black pepper, bouillon cube
![]() |
Megolvasztom a vajat. I melt the butter. |
![]() |
Megszórom a liszttel és összekeverem. I sprinkle with the flour and mix. |
![]() |
Fehéredésig piritom. I fry when it's white. |
![]() |
Hozzáadom a reszelt foghagymát és fél percig együtt piritom. I put the crushed garlic and fry together half minute. |
![]() |
Felöntöm a tejjel, izlés szerint fűszerezem és körülbelül 10 percig főzöm, amig besűrűsödik. Pour with the milk, spice as you like and boil 10 minutes, when it's become thick. |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése