Foghagymakrémleves sajtos piritóssal / Garlic Cream Soup with Cheese Toast

Krémes és eszméletlenü finom! Számomra ez egyet jelent a foghagymakrémlevessel. Az egyetlen ilyen leves, amit a kedves párom is megeszik! :)

Creamy and extremely delicious! This is the garlic cream soup for me! :) The only cream soup what my husband eat. :)

Hozzávalók 4 személyre / Ingredients for 4 people:

10 dkg vaj / half stick butter
2 evőkanál liszt / 2 spoon flour
4 nagy gerezd foghagyma / 4 big cloves of garlic
5-6 dl tej / 3 cup milk
Fűszerek: só, bors, vegeta / Spices: salt, black pepper, bouillon cube

Megolvasztom a vajat.
I melt the butter.
Megszórom a liszttel és összekeverem.
I sprinkle with the flour and mix.
Fehéredésig piritom.
I fry when it's white.
Hozzáadom a reszelt foghagymát és fél percig együtt piritom.
I put the crushed garlic and fry together half minute.
Felöntöm a tejjel, izlés szerint fűszerezem és körülbelül 10 percig főzöm, amig besűrűsödik.
Pour with the milk, spice as you like and boil 10 minutes, when it's become thick.
A sajtos piritóshoz, a kenyeret a piritóba teszem, de csak annyi időre, hogy éppen kapjon egy kevés szint, tepsire fektetem, megszórom reszelt sajttal és megpiritom a sütőben a legmagasabb hőmérsékleten. Adagonként körülbelül 2 darab elég.
For the cheese toast I put the bread to the toaster and pick up when it's light brown. Put in the pan, sprinkle with grated cheese and broiled in the oven. I add 2 slice per portion.

Remélem kedvet kaptok az elkészitéshez! Jó étvágyat!

I hope you will make it! Enjoy! :)












Megjegyzések

Népszerű bejegyzések