Hambuger amerikai stilusban

 Az igazi amerikai stilusú hambi! Szaftos, alig lehet harapni olyan nagy, tele minden finomsággal! :D Rengeteg módon készitik, tele mindenféle zöldséggel, vagy a hús fajtája, minősége változik, de az tuti, hogy brutálisak! :) Az ember a könyökéig mocskos utána! :D De megéri higyjétek el. Egy sima egyszerű változatot készitettem, nem mindig szeretek változtatni vagy próbálgatni, főként azokban az ételekben amik elsőre sikerülnek! :)

Hozzávalók 1 hambihoz (körülbelül):

1 hamburgerzsemle
15-20 dkg darált hús (nem hiába elég az egy adag, sertést használtam)
 ketchup és mustár izlés szerint
2 szelet Cheddar sajt (az igazi amerikai ezzel készül, de helyettesithető)
 1 csipet jégsaláta
1 evőkanál apróra kockázott hagyma (fehér hagymát használtam, nem erős!!)
 1 nagy szelet paradicsom
 2 szelet bacon

 Az elkészitést a zsemlével kezdem. Felhevitettem egy serpenyőt és a zsemléket félbevágtam. A belső felüket bekentem egy kis oliva olajjal, hogy ropogósra süljenek és a serpenyőbe fektettem. Körülbelül 2 perc alatt aranybarnára sülnek. Közben a darálthúst formázom (2 sütőpapir közé tettem és úgy lapitottam ki, egyszerű!!! :)) és a forró serpenyőben teljesen átsütöm, majd teszek egy kevés borsot rá! Nem sózom. Mielőtt elkészül mellé teszem a bacon-t és ropogósra sütöm!
Most következzen az összeállitás:
Amikor a zsemle megsül, tányérra teszem és ráfektetek egy szelet sajtot, hogy ráolvadjon.
Ráteszek egy fél evőkanál hagymát, erre a húspogácsát, majd a másik szelet sajtot. Ezután jön a többi dolog szépen sorba: bacon, saláta, paradicsom, ketchup és a többi hagyma! A tetejére nyomtam a mustárt, hogy összefogja és kész! :D Hasábburgonyát sütöttem mellé, mivel Gergő imádja és itt ez a szokás! :) 
Ez a normál kivitelezés.
Ez pedig Gergőnek készült paradicsom, mustár és ketchup nélkül! :)

Remélem kedvet kaptok hozzá, megéri!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések