Hamburgerzsemle

Ha már Amerika! :D
Hát ez valami eszméletlen finom lett! Gergő nincs oda a hamburgerért, de azt mondta, ez felkerülhet az étlapunkra! :D A kész hamburgerről egy kicsit később posztolok, mert tegnap este csináltunk egy próbát, de nem fotóztam le, mert csak összedobáltam. Egyenlőre a zsemle receptjét osztom meg  veletek, mert ez időigényesebb folyamat! :)
Én fele adagot csináltam csak meg, mivel próbára sütötem. A teljes mennyiségből 10 darab zsemle jön ki! Én kissebbeket csináltam, igy a fele adagból 6 lett. De igy is, egy hamburger is nagyon telitett! :)

 Hozzávalók:

180 ml szobahőmérsékletű viz (3/4 cup)
2 nagy tojás
2 evőkanál oliva olaj
400 gr kenyér liszt (simát használtam)
2 csomag porélesztő / 3 dkg friss élesztő
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
1 egész tojás + 1 sárgája felverve kenéshez
szezámmag


A lisztet, a cukorral és az élesztővel összekeverem.
A tojásokat, az oliva olajjal és a vizzel vegyitem alaposan!
Majd az egészet összeöntöm és alaposan kidolgozom. Én géppel csináltam, igy megspóroltam a gyúrást! :D
Amikor a tészta összeállt, de még ragacsos, akkor öntöm hozzá a sót, és még átgyúrom vele!
A kész tésztát ilyen kis bucivá formázom és hagyom a tálban egy órát kelni!
Ha duplájára kelt, kiadagolom. Fele mennyiségnél 5, teljes mennyiségnél 10 buci jön ki!
(Én 6-ot csináltam és igy is tenyérnyi nagyságúak lettek! :))
Az adagokból kis gombócokat formázok, majd lapitom őket, kb fél cm vastagságúra!
Sütőpapiros tepsire pakolom őket, helyet hagyva közöttük és finomat meghintem liszttel!
Letakarom és egy órát hagyom még kelni!
Amikor megkeltek, tojásokkal alaposan lekenem őket, figyelve, hogy mindenhol szép fényes legyen!
Megszórjuk szezámmaggal (nekem nem volt itthon) és 220°C-os (425°F) előmelegitett sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük!
Ime a kész bucik!:)
Tökéletes textúra, nagyon finom iz! Nem olyan, mint a boltban kapható! Semmi tartósitószer!
Remélem kedvet kaptok! Tökéletes egy nyári grillpartihoz! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések