Házi Baguette / Home made baguette

Először készitettem itthon kenyérfélét, de azt kell mondjam, nem bántam meg! Isteni finom, laza, kivül ropogós, belül omlós! Találtam egy kitűnő receptet az interneten és meghozta a kedvem! Tudom mi van benne, egyáltalán nem tartalmaz tartósitószert!

I made this bread the first time at home, and I don't repent! Very delicious, crispy outside, soft inside! I found a great recipe in the internet! I know what it contains!

Hozzávalók / Ingredients:

3 dl tej / 1 1/3 cup milk
1 evőkanál élesztő / 1 tablespoon yeast
2 evőkanál vaj / 2 tablespoon butter
1 teáskanál só / 1 teaspoon salt
0,6 kg liszt / 18 oz flour


A tejet a vajjal kézmelegre hevitjük.
Melt the butter with the milk when lukewarm.
Hozzáadom az életsztőt és alaposan elkeverem!
I put the yeast and mix well!
Hozzáöntöm a lisztet és gyúrom vagy géppel keverem legalább 10 percig! Ragacsos tésztát kapunk!
I put the flour and knead or mix with machine to 10 minutes! It's a sticky dough!
Lisztezett deszkára teszem és átgyúrom. Itt még azért vesz fel lisztet!
I put on a board what I sprinkle with flour!
Ebből a tésztából 4 közepes Baguette lesz, igy 4 kis gombócot formázok a tésztából! Letakarom és meleg helyen hagyom, hogy duplájára keljen ( körülbelül fél óra )
From this dough will be 4 Baguette, so we form 4 ball. I bespread and wait minimum half an our, when it's double size.
Amikor megkelt, fomázom és a tetején bevágom. Én vizzel kentem le, de biztosan szebb szine lenne ha tojással kentem volna! :)
When ready I shape and cut the top. I grease with eggs!
180°C-ra előmelegitett sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütöm!
I preheat the oven 350°F and bake 15-18 minutes, when it's golden brown!

Remélem Ti is kedvet kaptok a sütögetéshez! Friss és nagyon finom!! :)

I hope you will like to bake! Fresh and delicious! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések