Házi Baguette / Home made baguette
Először készitettem itthon kenyérfélét, de azt kell mondjam, nem bántam meg! Isteni finom, laza, kivül ropogós, belül omlós! Találtam egy kitűnő receptet az interneten és meghozta a kedvem! Tudom mi van benne, egyáltalán nem tartalmaz tartósitószert!
I made this bread the first time at home, and I don't repent! Very delicious, crispy outside, soft inside! I found a great recipe in the internet! I know what it contains!
 Hozzávalók / Ingredients:
Hozzávalók / Ingredients:
3 dl tej / 1 1/3 cup milk
1 evőkanál élesztő / 1 tablespoon yeast
2 evőkanál vaj / 2 tablespoon butter
1 teáskanál só / 1 teaspoon salt
0,6 kg liszt / 18 oz flour
I made this bread the first time at home, and I don't repent! Very delicious, crispy outside, soft inside! I found a great recipe in the internet! I know what it contains!
 Hozzávalók / Ingredients:
Hozzávalók / Ingredients:3 dl tej / 1 1/3 cup milk
1 evőkanál élesztő / 1 tablespoon yeast
2 evőkanál vaj / 2 tablespoon butter
1 teáskanál só / 1 teaspoon salt
0,6 kg liszt / 18 oz flour
|  | 
| A tejet a vajjal kézmelegre hevitjük. Melt the butter with the milk when lukewarm. | 
|  | 
| Hozzáadom az életsztőt és alaposan elkeverem! I put the yeast and mix well! | 
|  | 
| Hozzáöntöm a lisztet és gyúrom vagy géppel keverem legalább 10 percig! Ragacsos tésztát kapunk! I put the flour and knead or mix with machine to 10 minutes! It's a sticky dough! | 
|  | 
| Lisztezett deszkára teszem és átgyúrom. Itt még azért vesz fel lisztet! I put on a board what I sprinkle with flour! | 
|  | 
| Amikor megkelt, fomázom és a tetején bevágom. Én vizzel kentem le, de biztosan szebb szine lenne ha tojással kentem volna! :) When ready I shape and cut the top. I grease with eggs! | 
|  | 
| 180°C-ra előmelegitett sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütöm! I preheat the oven 350°F and bake 15-18 minutes, when it's golden brown! | 



Megjegyzések
Megjegyzés küldése