Zabpelyhes tonhalfasirt, zöldség tócsnival

Egy egészséges és különleges étel. Először készitettem ilyet, de azt hiszem nem utoljára! :) aki nem szereti a tonhalat, az helyettesitheti hússal. A zöldség tócsni kicsit édeskés izű, tehát erre számitsatok mindenképpen!

Hozzávalók:

Tonhalfasirt:
1 konzerv tonhal
1 evőkanál zabpehely
1 tojás
nagy csipet petrezselyem
só, bors
kevés zsemlemorzsa ha szükséges



Zöldség tócsni:
1 közepes fehérrépa
1 közepes sárgarépa

1 evőkanál liszt (ki milyet használ)
só, bors, foghagyma

A tonhalfasirttal kezdem, mivel egy kicsit hagyni kell, hogy a zabpehely megszivja magát. A tonhalat leszűrjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Hűtőbe teszem és minimum 20 percig hagyom állni.
A zöldség tócsnihoz, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a zöldségeket. (készithetjük több zöldséggel is, krumpli, cukkini, zeller és amit csak szeretünk - nekem csak ezek voltak itthon)
Besózom a zöldséget és várok egy kicsit, hogy levet eresszen. Ekkor keverem hozzá a borsot a foghagymát és  a lisztet.
Forró serpenyőben; aranybarnára sütöm egymás után őket, nagyon kevés oliva olajat használva! :)

3 nagy tócsnit kapunk ebből a mennyiségből!

3 kissebb fasirtot pedig a tonhal mix-ből.

Egy kanál tejföllel tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések