túrófánk, tilápia, angol...61 nap még

Tegnap egy kis túrófánk angolra, egy kis halas finomság ma ebédre, egy hatalmas adag boldogság a lelkembem...
Annyira boldog vagyok, mivel az éjszaka sokat dolgoztam az angol blogon és ezzel végre el tudtam inditani az állandóságot az életemben! :) Ezek a dolgok fogják a mindennapjaimat kitenni, hiszen, mint azt sokan tudjátok, a munkalehetőség számomra nem alakult kedvező feltételekkel, úgyhogy született feleségként élem az életem! :) Egyenlőre nem bánom, mivel van egy csodálatos férjem, egy györörű rendezett és tiszta otthonom, van időm mindenre, rengeteget főzök-sütök, hogy elkápráztassam az uramat! :) mindig van ami éltet...
főleg, hogy drága életem tegnap elárulta, hogy a születésnapomra egy nagyon különleges ajándékot kapok....egy utazás az országon belül...nagyon izgatott vagyok, semmi részletet nem tudok, úgyhogy csak lelkesen visszaszámolok! :D ezért van a 61 nap a cimben! :)

Nos de akkor lássunk egy csodálatos receptet is! Rettegek a haltól néha, mivel már sikerült rettentő rosszat is készitenem, úgyhogy bizakodva álltam neki a mai kotyvasztásnak!
Azzal kezdődött, hogy odaálltam a hűtő elé, néztem a zöldségeket, a gyümölcsöket és a csirkemellet! Majd megdöbbentem, hogy nem hiszem el, hogy a csirkemellen kivül más nincs itthon!
Aztán jött a derült égből villámcsapás...múltkor vettünk Tilápia filét! Fagyasztó nyilik, hal gyorsan meleg vizbe dob és várok :D szeretem hogy egyesével van csomagolva, igy közvetlenül nem éri a húst a meleg viz és nem kell itatgatni! Természetesen más fajta halból is elkészithető, ki mit szeret. Én a szálkamentes halat javaslom, mert igy igazán ki lehet élvezni az izeket, nem kell a szálkák válogatásával foglalatoskodni! :)

Hozzávalók:

2 szelet tilápia / más szálkamentes hal
1 teáskanál sós vaj
Só, Bors, Foghagyma granulátum
Negyed lime leve
1 evőkanál tejföl - izlés szerint változtatható a mennyiség

2 nagy héjában főtt burgonya
2 evőkanál oliva olaj
2 nagy csipet vágott petrezselyemzöld
1 szál újhagyma



A vajat megolvasztom egy teflon serpenyőben.
Öntök pár csepp oliva olajat, hogy ne égjen meg a vaj és beleteszem a filéket.
Csipet sót és borsot adok hozzá és megsütöm mindkét felét.
Ha elkészült kiszedem egy tányérra és félreteszem.
Oliva olajat teszek a serpenyőbe majd hozzáadom a petrezselymet, a újhagymát és egy csipet sót.
Átmelegitem és alaposan összeforgatom őket!
Ha elkészült félreteszem egy tálba.
A halat visszateszem nagyon óvatosan a serpenyőbe és adok hozzá lime levet, ezt lehet izlés szerint is.
Én körülbelül negyed gyümölcsnek megfelelő levet csorgattam hozzá.
Megszórjuk foghagymaporral vagy granulátummal.
Végül megkenjük a tejföllel és melegitjük még 2 percig.
A csodálatos újhagymás-petrezselymes burgonyával és lime-al tálaljuk!

 Mai másik receptem a túrófánk!
Nagyon egyszerű, gyors és nem kell vele sokat szórakozni! :)
A kedvenc verziónkat fahájas telföllel fogyasztjuk!
Ehetjük lekvárral, porukorral is, ki hogy szereti! :)

Hozzávalók:

25 dkg túró
2 tojás
10 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaniliás cukor
1 kiskanál só
Fél citrom reszelt héja

Fahéjas tejföl:
4 evőkanál tejföl
csipet fahéj
1-2 evőkanál porcukor
Fél citrom leve


A túrót a tojással kikeverjük.
Hozzáadjuk a vaniliás cukrot - én vanilia aromát használtam!
Hozzáadjuk a sót és a citrom héjat!
A sütőport és a porcukrot!
Majd legvégül a lisztet. Sajnos idekint nem olyan a túró, mint otthon, mintha ki lenne már keverve tejföllel. Sokkal higabb, úgyhogy én tettem még hozzá plusz lisztet!

 Forró olajban aranybarnára sütjük, papirtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Mi még melegen szeretjük a legjobban!
Az angol tanárnak is nagyon izlett, úgyhogy boldog vagyook! :)

Ime a kisült gombóckák! :D ♥

Szobánk a csodálatos délutáni napsütésben! :) Mindig 2 óra után süt csak hozzánk a nap, úgyhogy ez a kedvenc időszakom!

Ez pedig a nyári hangulatú körmöm :D Ilyen az amikor nincs sok kedvem bibelődni! :D

Mára ennyi volna....készülgetek a vloggal, úgyhogy remélem már várjátok :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések