A nagymamám készitette először és nagyon megszerettük. Krémes és nagyon finom. Semmi tartósitószer! Az eredeti recept kacsazsirral készül, édesanyám disznózsirral késziti én most teszteltem kókuszolajjal. Kicsit keményebb. mint a zsirral készült de az ize ugyan olyan finom!
"Ahány ház, annyi szokás" - tartja a mondás! :)
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
1 fej hagyma (nekem lila volt itthon)
1 nagy csipet petrezselyem
4-5 evőkanál kókuszolaj / zsir
só, fekete bors, fokhagymapor, majoranna - izlés szerint adagoljuk, általában 1-1 csipet mindegyikből
|
Először is a hagymát összevágom és kevés oliva olajon üvegesre piritom a fűszerekkel. |
|
A májat lengyel boltban vásároltam, nagyon tiszta volt, úgyhogy csak átöblitettem és összekockáztam. |
|
Beletettem az apritóba. |
|
Hozzáöntöttem a hagymát és a petrezselymet és alaposan összepürésitettem. |
|
Beleöntöttem egy lábosba és minimum 15 percig főztem. |
|
Hozzáadom a kókuszolajat. |
|
Amikor megolvadt, leveszem a tűzhelyről és hagyom hűlni. |
|
Egy műanyag dobozba töltöm és ha teljesen kihűlt lefedve a hűtőbe teszem. |
|
A kókuszolaj miatt sokkal keményebb, érdemes zsirral is kipróbálni. |
|
Mivel kerülöm a kenyérféléket puffasztott rizsre kentem. Ebben a formájában glutén mentes! Isteni piritóssal, friss kenyérrel és sok zöldséggel! |
Jó étvágyat!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése