Morzsás - Áfonyás Muffin

Az egyik nagy bevásárló központban (Sam's Club) mindig megnézegetem a süteményeket is, annyira gusztusosak és ne is emlitsük a fantasztikus illatokat. Az embernek összefut a nyál a szájában minden egyes alkalommal. Nem vagyunk nagy muffin evők, de ha találok egy jó gyümölcsös receptet, azt mindig kipóbálom. Amióta ittkint vagyunk nagyon megszerettük az áfonyát, otthon nem rajongtunk érte. Sokat olvastam arról, hogy milyen jótékony hatással  van a szervezetünkre, tehát érdemes áttérni a rendszeres fogyasztására! ( A fenti szines szövegre kattintva egy kis információt olvashattok az áfonyáról és jótékony hatásáról! ) De nem is húzom az időt, jöjjön a recept! :)

Hozzávalók:

2 csésze liszt (50 dkg)
2 teáskanál sütőpor
Negyed teáskanál só
1 stick sótlan vaj - szobahőmérsékletű (11 dkg)
1 csésze kristálycukor (25 dkg)
2 nagy tojás
1 teáskanál vanilia aroma
Fél csésze tej (1,2 dl)
2 és fél csésze áfonya (60-62 dkg)

Morzsa a tetejére:

6 evőkanál sótlan vaj - szobahőmérsékletű (8,5 dkg)
Negyed csésze kristálycukor (6 dkg)
Negyed csésze barna cukor (6 dkg)
Negyed csésze liszt (6 dkg)
Negyed teáskanál őrölt fahéj

Előmelegitem a sütőt 375°F-re (190°C) és a muffinpapirokat beleteszem a formába. Ebből a formából 10 darab jön ki, aki hagyományos méretű papirral késziti annak 12-15 muffinja lesz.
Összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót.
Egy nagy tálban vagy a mixerünk keverőtáljában a vajat a kristálycukorral kihabositom.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
Lassan hozzáöntöm a tejet is.
Majd a vanilia aromát.
A legvégén mehet bele a száraz keverékünk és alaposan összedolgozzuk. Egy elég sűrű és  tömör tészta lesz.
Óvatosan beleforgatom a megtisztitott áfonyákat, hogy ne törjenek össze.
Körülbelül egy evőkanállal teszek egy formába, ezekbe a nagyokba púpozottal (2/3-ig töltöm).
A morzsához mindent egy közepes tálba teszek és villával összedolgozom.
Elosztogatom a muffintésztán, ilyen kis halmokként raktam rá, mert sütés közben lefolyik majd.
A sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük, a nagyobbaknak körülbelül 40-43 perc.
Tűpróbával megállapitjuk, hogy a közepe is megsült-e.
A tetején a morzsa tökéletes és ropogós. Az ize isteni finom lett, lehet, hogy egy kicsivel több cukrot elbirna, de igy tökéletesen érezhető az áfonya ize. Nekem pont megfelel, mert a morzsa kellően édes.


 Remélem kedvet kaptok! Jó étvágyat! :)

A bejegyzés alatt található kis ikonokkal közvetlenül megosztható a recept 
Facebook, Twitter, Gmail, Pinterest és Blogger oldalakon!
Ha tetszett a recept kérlek segitsd a munkám és oszd meg másokkal is! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések