Pizzás Csiga Parmezán Mártogatóssal - könnyű és gyors

Hozzávalók:

40 dkg pizzatészta (1 tekercs)
2 evőkanál tejföl (helyettesithető paradicsom szósszal)
1 csésze csikokra vágott sonka
1 csésze csemege kukorica
2 csésze reszelt sajt
só, fekete bors, fokhagymapor (aki szereti plusz oregánó)

Mártogatós:

3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál papmezán
2 csipet só
 

Elkészités:

1.) A sütőt előmelegitem 200°C -ra (400°F).
2.) A tepsire sütőtpapirt teszek, hogy ne tapadjon le, illetve kevesebbet kell mosogatni! :)
3.) A pizzatésztát téglalap alakúra és körülbelül fél centiméter vastagságúra nyújtom.
4.) Megkenem a tejföllel és megszórom a fűszerekkel.
5.) Ráteszem a sonkát, kukoricát és a sajtot.
6.) Feltekerem és körülbelül 1,5 centiméteres szeletekre vágom.
7.) Rásorakoztatom a tepsire és 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm.
8.) Összekeverjük a mártogatóst: minden alapanyagot egy tálba teszek és alaposan kikeverem.
9.) A tekercseket melegen tálalom!



Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések