Tiramisu és Málnás Sajtkrém 'Cupcakes' (Tortácskák)

Hozzávalók 12 'cupcake'-hez (6 Tiramisu & 6 Málna izű ):

1 doboz Betty Crocker Super Moist Fehér Torta Mix
1 1/4 csésze viz, 1/3 csésze olaj, 3 tojás fehérje - ezek a torta mixhez
( Amennyiben valakinek nincs lehetősége dobozos előre kevert torta alapot vásárolni, sima vaniliás muffin recept is megfelel!)

Tiramisuhoz (6 darabhoz): 

3 tojássárgája
3 evőkanál kristálycukor
250 g Mascarpone sajt
250 ml Habtejszin
1 teáskanál Vanilia kivonat
6 evőkanál viz
1 teáskanál Instant Kávépor
1/2 teáskanál Rumaroma
Kakaó por

Málnás Sajtkrémhez (6 darabhoz):

Pink ételfesték
1 doboz szobahőmérsékletű Philadelphia Krémsajt
1/2 csésze Kristálycukor
1 csésze Habtejszin
2 teáskanál Vanilia Kivonat
1 kis doboz Friss Málna

Eszközök:

Muffin sütő
Muffin papir (Tulipán formát használtam)
Habverő
Fagyis kanál
Spatula
Habverő
Hűtőrács

A tortaalapot kikeverjük a dobozon előirt módon, illetve aki a vaniliás muffin tésztát választotta az keverje be azt.

A Tiramisu 'Cupcake'-hez simán hagyom a keveréket és 6 darab muffin formát 2/3-ig töltök vele. 350°F // 180°C-ra előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm majd hagyom őket teljesen kihűlni. 
A krémhez a tojások sárgáját habosra keverem a kristály cukorral, majd hozzáforgatom a Mascarpone sajtot is. A tejszint 1 teáskanál vanilia kivonattal kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom. Felhasználásig hűtőben tárolom!
A 6 evőkanál vizet felforralom, elkeverem benne az instant kávéport és a rum aromát.
A kihűlt tésztákra csorgatom a kávét. Csillag csöves habzsákba töltöm a tejszines Mascarpone krémet és diszitem a muffinok tetejét. Kakaó porral teszem teljessé a Tiramisu 'Cupcake'-emet!




 A málnás 'Cupcake'-hez az alaptésztába pink ételfestéket teszek és nagyon óvatosan keverem bele, hogy márványos hatást érjek el. Előmelegitett sütöben 25-30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm és hagyom teljesen kihűlni. 
A Philadelphia sajtkrémet a kristálycukorral kikeverem és adok hozzá 1 teáskanál vanilia kivonatot. A tejszint, szintén 1 teáskanál vanilia kivonattal robotgéppel kemény habbá verem, majd hozzáadom a sajtkrémet is és alaposan összedolgozom. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A friss málnából félreteszek a diszitéshez - muffinonként 1 darabot, a maradékot pedig összetöröm villával. A muffintészta közepét ék alakban bevágom és beletöltöm a málnapépet. Az ék alak nagy részét levágom, hogy csak egy kis kupak maradjon, amivel lezárom a nyilást.
Amikor ezzel végeztünk a Sajtkrémet csillagcsöves habzsákba töltöm és ezzel formázom a 'Cupcake' tetejét. Mindegyik kis torta tetejére teszek egy-egy darab málnát.

Amennyiben tetszett a recept kérlek oszd meg Facebook, Twitter, Instagram és Gmail oldaladon ezzel segitve a munkám! :) Köszönöm szépen!
Ha elkészitetted csinálj egy képet és küldd el nekem üzenetben! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések