Fokhagymás-Tejszines Garnéla Cukkinis-Fűszeres Rizzsel



Hozzávalók 2 főre:

- 1 csésze rizs
- 2 csésze viz
- 1 teáskanál curry por
- 1/2 teáskanál vegeta
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 nagy cukkini
- oliva olaj
- 16 darab garnélarák (főtt)
- 1 teáskanál fokhagyma
- 3/4 csésze tejszin
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 nagy csipet petrezselyem


A sütőt előmelegitjük 200°C-ra (400°F). 
Felmelegitem az oliva olajat és megpiritom rajta a rizst, amig teljesen ki nem fehéredik vagy halvány barna nem lesz. Hozzáadom a fűszereket (curry, szójaszósz, vegeta) és felöntöm a vizzel. Megvárom amig újraforr és alufóliával lefedve fél óra alatt a sütőben készre párolom. Kiveszem és körülbelül még fél órát állni hagyom.

Egy teflon serpenyőben kevés oliva olajon megpiritom a megtisztitott és felkockázott cukkinit. Egy tálba öntöm és félreteszem.

A serpenyőbe -melyben a cukkinit sütöttem- teszek egy kevés oliva olajat, beleteszem a fokhagymát, a sót és borsot, majd a garnélákat. Mivel főtt garnélát használok igy körülbelül 3-5 percig piritom őket majd hozzáadom a tejszint és a petrezselymet, további 3-4 percig forralom.

A megfőtt rizshez hozzákeverjük a sült cukkinit és a gazdag Tejszines-Fokhagymás Garnélával tálalom.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések