Sült Paradicsomos, Baconos Sertéskaraj


Kedves Blogolvasók!
Elég sok idő telt el, hogy utoljára bejegyzést tettem közzé, méghozzá a költözésünk előtt nem sokkal. Március végén átpakoltuk a holminkat egy várossal arrébb. Igaz, nagyon nehéz volt, sok stressz, cipekedés és izgalom, de elmondhatom, hogy az eddigi kedvenc helyünk lett ez az apartman. 2 szoba, galéria, 3 fürdő, nappali, konyha, ebédlő. A legfőb célpont az volt, hogy a férjem munkahelyéhez közelebb legyünk. Most 10 perc autóval minden, a munkahely az üzletek. Persze néhány kedvenc helyünk most messzebb van, de mivel napközben ráérek, van időm kocsikázni és visszamenni! De igazi otthonunk van! Később talán egy bejegyzést is kaphat majd! :) 

Sokan tudhatjátok hogy tavaly decemberben elkezdtem a fotós iskolát. Az elején nagyon nehéz volt, mindent angolul olvasni, tanulni, sok szakszó, de nagyon hamar belejöttem. Imádtam. Májusban volt az utolsó lecke és végül Okleveles Fényképész lettem. Nagy volt a boldogság!! :) 

A nyarunk hamar eltelt, voltak nálunk otthonról júniusban kollégák. Férjemmel együtt voltak Floridában pár napra, nagyon sok helyet néztük meg a környéken. Élveztük hogy egy kis életet hoztak a mindennapjainkba. Augusztusban voltuk északon Gergő főnökééknél, a Michigan tó mellett. 3 gyerkőccel 4-en felnőttek. Csodálatos helyeken jártunk, az ember nem is gondolná, hogy ilyen közel ilyen fantasztikus természetvédelmi területek vannak. 

Nos de mára elég is volt a beszámolókból, van egy különleges receptem részetekre! Igaz ez számunkra nem újdonság, egy kicsit változtattam rajta. Az eredeti receptben csirkemellet sóval borssal hirtelen sütöm, tepsibe rakom, ráteszek friss felezett koktélparadicsomokat, megszórom reszelt mozzarella sajttal és a sütőben jól megpiritom. Remélem, hogy szeretitek majd, nekünk nagy kedvencünk lett!

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

- 2 szelet sertéskaraj
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 2 evőknál olaj a sütéhez

- 6 szelet bacon
- 4 fajta reszelt sajt (ezt mindenkire rá bizom, hogy milyen fajtákat szeret)
- Steak burgonyával tálalom- részletek és hozzávalók lejjebb!

A sült paradicsomhoz

- 3 csésze koktélparadicsom
- 1 teáskanál fokhagymakrém / 2 gerezd fokhagyma
- izles szerint só és bors (én himalaya pink sót és frissen őrölt borsot használtam)
- 5-6 levél friss bazsalikom
- 3 teáskanál extra szűz olivaolaj
 
 A paradicsomokat alaposan megmossuk és félbevágjuk. A kissebbeket csak egy kicsit megvágjuk.

 Hozzáadjuk a fűszereket és alaposan összekeverjük.
 Olajozott kerámiatálba boritom és elegyengetem.
 A sütőt 410 F / 210 C-ra melegitjük és 40 percig sütjük.
 Félreteszem hűlni.
 6 szelet bacont a sütőben ropogósra sütünk és lehűtjük.
 A hússzeleteket Zip Loc zacskóba tesszük és igy klopfolom ki. Megelőzhetjük a takaritást!
 A húst sózzuk és borsozzuk.
 Nagy hőfokon körülbelül 2-2 percig sütjük oldalanként.
 Tegyük tepsire.
 Ráhalmozzuk a paradicsomot a szeletekre.
 Vágjuk össze a bacont.
 Ezt is ráhalmozzuk a paradicsomos húsokra.
 Ezt a két fajta sajtot használom. Nekünk ezek a kedvenceink.
 Először a Colby mixet tesszük rá.
 Aztán a Mozzarellat. Alaposan fedjük be őket.
 Előmelegitett 470 F / 240 C sütőben aranybarnára sütjük. 


Sriracha Steak Krumpli

- 6 közepes piros burgonya
- 1 csipet himalaya só
- 1 csipet frissen őrölt bors
- körülbelül 15 friss rozmaringlevél apróra vágva
- 2 teáskanál Sriracha chili szósz
- 2 evőkanál oliva olaj
- 1 evőkanál fokhagymás grill fűszersó
 A burgonyát mossuk és kockázzuk, megszórjuk a fűszerekkel, a szósszal és meglocsoljuk az olajjal. Alaposan összeforgatjuk és 420 F / 210 C előmelegitett sütőbe 30 percig sütöm. Kiveszem jól összerázom és újabb 25-30 piritom.


Egy kevés saláta keverékkel és friss koktélparadicsomokkal tálalom.  Jó étvágyat!! :)

Kérdésekkel és észrevételekkel nyugodtan irjatoka következő lehetőségek egyikére:
E-mail: renataphoto16@gmail.com
Instagram: renataphoto16 - Ren

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések