Egy kis hazai - Túrós meggyes rétes
A fagyasztott almás Piritós Rétes után, most egy kis hazait gyártottam.
Igaz ebben is van egy kis csavar. Friss gyümölcsként meggyet nem találtam eddig. Fagyasztva igen, de az sajnos nem volt itthon, úgyhogy próba szerencse, kipróbáltam ezt a konzerv 'pitetölteléket'.

Zselés állagú, cukormentes valami. Igy tudom jellemezni. :D A meggy állaga a koktél cseresznyéhez hasonlit, ize semmi és sokkal több volt a zselés trutyi mellette, mint a gyümölcs :D Mivel túrós meggyes rétest készitettem, igy a cukor hiánya nem volt pobléma, a túróhoz tettem. A végeredmény végül is jó lett, Gergőnek is izlik, úgyhogy boldog vagyok! :D

Előtte-utána.
Egy kép pedig tálalva! :)
Meggyes-túrós rétes
Hozzávalók: Réteslap 20 darab, 1 konzerv meggy (helyettesithető), Túrótöltelék: 500g túró (itt Cottage Cheese), 3 tojás, vanilia aroma, cukor izlés szerint, búzadara, Készitéshez: olaj spray (olivaolaj spray-t használtam, helyettesithető olvasztott vajjal vagy étolajjal), lisztes-vaj spray tepsihez
Elkészités:
Túró: a hozzávalókat összekevertem és azért tettem hozzá búzadarát mert elég hig lett és igy hagytam állni körülbelül fél órát.
Az összeállitásnál darabonként 4 lapot használtam, mindegyiket befújtam olajjal, egymásra rétegeztem. Megszórtam egy sávban búzadarával (a biztonság kedvéért), rátettem egy csikban a túrótölteléket, majd rá egy sorban a meggyet, nekem ezért is lett ilyen kis vékonyka. A tálalásnál, látható képen egy rétes, egy falatnak számit! :)
A tepsit befújtam lisztes-vajas spray-vel (lehet olaj is!!), és egyesével beletettem a réteseket.
Sütőt előmelegitettem 350° F-re (180°C), a rétesek tetejét vajjal fújtam le, de szoktam tojással, vagy tojásos tejföllel is lekenni. Mindegyik verzió tökéletes és isteni!
30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Tálaláskor porcukorral szórjuk (kihagyható!!)
Egy kép pedig drágámról. Kedden voltunk bevásároni és talált egy
óriás vöröshagymát. Sajnos, a kép nem adja vissza a valós méreteket!
:( Egy sárgadinnyére hasonlit talán a legjobban! :)
Most megyek készülődni, Gergő forgalmi vizsgázik 12:45-kor, nagyon izgul a drágám :D nekem is mennem kell vele, mert, amikor valaki vizsgázik kell egy olyan ember akinek már megvan a Michigan-i vezetői engedélye. Úgyhogy megyünk kocsikázni :)
És 5 órától angol (otthoni idő szerint 23ó ).
Ma találkozunk először a tanárunkkal, aki itthon fog minket heti 2 alkalommal 2 órát tanitani. Várjuk már. :) Részletek holnap! :)
Remélem örömötöket lelitek a posztban!
Szép napot mindenkinek!
Igaz ebben is van egy kis csavar. Friss gyümölcsként meggyet nem találtam eddig. Fagyasztva igen, de az sajnos nem volt itthon, úgyhogy próba szerencse, kipróbáltam ezt a konzerv 'pitetölteléket'.

Zselés állagú, cukormentes valami. Igy tudom jellemezni. :D A meggy állaga a koktél cseresznyéhez hasonlit, ize semmi és sokkal több volt a zselés trutyi mellette, mint a gyümölcs :D Mivel túrós meggyes rétest készitettem, igy a cukor hiánya nem volt pobléma, a túróhoz tettem. A végeredmény végül is jó lett, Gergőnek is izlik, úgyhogy boldog vagyok! :D

Előtte-utána.
Egy kép pedig tálalva! :)
Hozzávalók: Réteslap 20 darab, 1 konzerv meggy (helyettesithető), Túrótöltelék: 500g túró (itt Cottage Cheese), 3 tojás, vanilia aroma, cukor izlés szerint, búzadara, Készitéshez: olaj spray (olivaolaj spray-t használtam, helyettesithető olvasztott vajjal vagy étolajjal), lisztes-vaj spray tepsihez
Elkészités:
Túró: a hozzávalókat összekevertem és azért tettem hozzá búzadarát mert elég hig lett és igy hagytam állni körülbelül fél órát.
Az összeállitásnál darabonként 4 lapot használtam, mindegyiket befújtam olajjal, egymásra rétegeztem. Megszórtam egy sávban búzadarával (a biztonság kedvéért), rátettem egy csikban a túrótölteléket, majd rá egy sorban a meggyet, nekem ezért is lett ilyen kis vékonyka. A tálalásnál, látható képen egy rétes, egy falatnak számit! :)
A tepsit befújtam lisztes-vajas spray-vel (lehet olaj is!!), és egyesével beletettem a réteseket.
Sütőt előmelegitettem 350° F-re (180°C), a rétesek tetejét vajjal fújtam le, de szoktam tojással, vagy tojásos tejföllel is lekenni. Mindegyik verzió tökéletes és isteni!
30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Tálaláskor porcukorral szórjuk (kihagyható!!)
Egy kép pedig drágámról. Kedden voltunk bevásároni és talált egy
óriás vöröshagymát. Sajnos, a kép nem adja vissza a valós méreteket!
:( Egy sárgadinnyére hasonlit talán a legjobban! :)
Most megyek készülődni, Gergő forgalmi vizsgázik 12:45-kor, nagyon izgul a drágám :D nekem is mennem kell vele, mert, amikor valaki vizsgázik kell egy olyan ember akinek már megvan a Michigan-i vezetői engedélye. Úgyhogy megyünk kocsikázni :)
És 5 órától angol (otthoni idő szerint 23ó ).
Ma találkozunk először a tanárunkkal, aki itthon fog minket heti 2 alkalommal 2 órát tanitani. Várjuk már. :) Részletek holnap! :)
Remélem örömötöket lelitek a posztban!
Szép napot mindenkinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése