Sajttekercs avagy Cheese Roll

Szintén az interneten talált recept alapján, de módositva! :D Nem szeretem mindig a net alapján késziteni, mert nem mindig jók a mennyiségek, illetve sokszor teljesen más fűszerekkel szeretem én késziteni. Úgyhogy ha receptet olvastok tőlem, az már a saját verzióm! Én szeretem változtatgatni a recepteket, a hozzávalókat, elvenni vagy hozzáadni valami újat! :)

I found this recipe in the internet too, but I modify the origin version. Many times I don't make the origin recipes because I like to change the spices or ingredients. When you read my page you read my new versions! I hope you enjoy! :)

Hozzávalók / Ingredients:

20 dkg szeletelt sajt / 10 slice Cheese (Mozzarella)
20 dkg reszelt sajt / 200 gr grated Cheese (Mozzarella)
6 főtt tojás / 6 full cooked eggs
3 rúd natúr Sajtkrém / 1 packet Philadelphia Cream Cheese
1 nagy csipet Petrezselyem / 1 big pinch of Parsley
Só, Bors, Szerecsen dió, Fokhagyma / Salt, Black Pepper Whole Nutmeg, Garlic Powder
1,5 teáskanál mustár / 1,5 teaspoon Mustard
2 és 4 teáskanál majonéz / 2 and 4 teaspoon Mayo


Elkészités / Preparation:

Kibélelünk egy közepes tepsit sütőpapirral, belefektetjük a sajtszeleteket úgy hogy enyhén fedjék egymást.
Rászórjuk egyenletesen a reszelt sajtot és betesszük a sütőbe körülbelül 5 percre 180°C-on, hogy összeolvadjanak a sajtok.
Ha elkészül kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Put Baking Paper in a medium size pan and put the cheese slices that they overlap each other.
Strew with the grated cheese and put in the oven for about 5 minutes in 350°F, that the cheese melt.
When good wait for when it's cold.

Igy néz ki a sajtlap.
This is the cheese sheet.
Tegyük a sajtkrémet, a majonézt, a petrezselymet. sót, borsot, szerecsen diót egy tálba keverjük jól össze.
Majd adjuk hozzá, az apróra összekockázott tojásfehérjét. Alaposan dolgozzuk össze!
Put the Cream Cheese, the Mayo, the Parsley, salt, black pepper, nutmeg in a bowl and mix.
When you ready, add the small cubes of egg whites and mix well!

Tegyük a tojássárgájákat, a mustárt, a majonézt, a sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát egy tálba és alaposan keverjük el.
Put the egg yolks, the mustard, the mayo, salt, black pepper, nutmeg, garlic powder in a bowl an mix well.

Rátesszük a tojásfehérjés keveréket a sajtlapra és elkenjük rajta, úgy hogy az egyik oldalon hagyjunk egy 3-4 centiméteres sávot.
Put the mixture of the egg whites to the cheese sheets and leave 3-4 centimeters space from one side.

Amikor eldolgoztuk a fehérjés réteget, egy csikban rátesszük a sárgájás keveréket.
When you smooth the white layer, you forming the yolk mixture in stripe.

Tekerjük fel szorosan a sajtlapot és alufóliába csomagolva tegyük hűtőbe tálalásig.
Hagyjuk összeérni az izeket! Én legalább egy ájszakára hűtőben hagyom!
Roll up the cheese sheet and pack in aluminium foil and put in the fridge one night long.

És ime, igy néz ki a sajttekercs. Nagyon éles késsel kell szeletelni!
Én minden szelet után letöröltem a kést.
This is the finish Cheese Roll. I cut a very sharp knife and
I wipe the knife after every cut.

Ez pedig a vacsoránk. Sonka, Sajttekercs,
Kaszinó tojás majonézes burgonya alapon és piritós.
Isteni!
This is our dinner. Ham, Cheese Roll,
Egg with Casino Style in Base of Potato Salad with Mayo and Toast.
Delicious!!


 Remélem elkészititek majd, aki szereti a hidegtálat, annak nagyon fog izleni. Nekem nagyon sajtos, de Gergőnek nagyon bejött! :) Miatta csináltam a Kaszinó tojást is, de a sajttekercset ette inkább :D pár napig lehet, hogy ez lesz a menü, vagy bevitetem vele a céghez! :D

I hope you prepare, because it's very good for the cold plates. Gergő very love it!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések