Olasz stilusú sertés szendvics (saját kreálmány alapötlet után)

Nos, mivel is tehetném izgalmasabbá a napjaimat, minthogy mindig csinálok valami újat a takaritáson kivül! :D Mivel sikerült isteni Baguettet sütnöm, és még mindig maradt a foghagymás mustáros tarjából igy arra gondoltam, készitek valami igazán rendkivülit! :) Az ihletet Adam Richman adta. Jobban mondva, az étterem aki késziti! :D Olasz szendvics. Szaftos és nagyon jól néz ki! :D Kaptam az alkalmon, éppen kisült a friss kenyerem, itt volt a hús is. Hát essünk neki!

Hozzávalók 1 személyre:

1 Baguette
sült hús
Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, foghagyma por, Montreal Steak fűszersó (akármilyen borsos fűszeres pác jó)
1 marok jégsaláta, julienne-re vágva
2 kanál tejföl
1 kanál majonéz
fél kanál mustár
1/2 hagyma vékonyra szeletelve
1 paradicsom
4 szeletelt sajt (nem lapka)

A legfontosabb, amivel kezdenünk kell a hús elkészitése. Egy serpenyőbe teszem a darabolt húst.
Felöntöm annyi vizzel, hogy éppen ellepje! Fűszerezem és most egy kicsit fűzeresebbnek kell lennie, mint amit szeretünk! Mind a kenyér, mind a zöldségek elveszik a sósságot! Sajnos mennyiséget nem tudok irni, mivel ez izlés kérdése, de próbáljunk meg arra törekedni, hogy a foghagyma érvényesüljön! :)
Körülbelül fél / háromnegyed órát forralom, a vizet folyamatosan visszapótolva! :)
Most elkészitem a többi hozzávalót: a jégsalit julienne-re vágom (gyufaszál) és összekeverem a tejföllel, a majonézzel a mustárral. Teszek hozzá egy csipet borsot és alaposan összedolgozom! :)
Felszeletelem a hagymát és a paradicsomot.
Amikor a hús szálaira esett, fogom a Baguettet, elvágom félbe, keresztbe és hosszában is és kiteritem egy tepsire. A teteje belső részét megcsorgatom a hús szaftjával, az alsó felére pedig ráhalmozom a húst. A húsos oldalra ráteszem a sajtokat félbehajtva. Előmelegitett sütőbe teszem addig, amig a sajt megolvad (kb. 5-10 perc sütőtől fúggően). Tányérra teszem, ráhalmozom a jégsaláta mixet, a hagymát és a paradicsomot!
Szaftos és nagyon finom! :)
Ez a verzió Gergőnek készült. Sajt a tetejére is.
Rá a sali és a hagyma.
Voilá!!

Jó étvágyat!!! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések