Tejszines - Sajtos Csirkemell Párolt Rizzsel ( 8 személyre )
A családunkban mindenki nagy kedvence ez a finomság. A sajt és tejszin miatt nagy a kalória tartalma, igy én ritkán készitem, illetve salátával vagy uborkasalátával eszem. Drága férjem krumplival és extra sajtosan szereti de szerintem rizzsel is kiváló - ma ezzel készitettem, hiszen nagyon szaftos. Szeretem késziteni ezeket a tepsis ételeket, mert mindent lerétegezünk egy tálba és sütjük. De nem is áradozok tovább lássuk az alapanyagokat és az elkészitését.
Előkészület: 20 perc
Sütés: 2,5 óra
Hozzávalók:
3 darab csirkemellfiléSó, fekete bors, szerecsendió
4 dl tejszin
3 darab tojás
2 evőkanál liszt
0,5 kg reszelt sajt / 4 csésze (aki kevésbé sajtosan szereti használjon kevesebbet)
8 csésze párolt rizs
A tál alját megszórom sajttal. |
A sózott - borsozott csirkemell szeleteket lisztbe forgatom és egy rétegbe a tálba teszem. |
A tejszint kikeverem a tojásokkal. |
A húsra öntöm a tojásos tejszin felét. |
Megszórom sajttal és ugyan ezt a műveletsort még egyszer elvégzem. |
A tetejét nagyon vékonyan meghintem szerecsendióval és vajdarabkákat teszek rá, hogy az alufóliára ne ragadjon a sajt. |
Lefedjük és 190°C // 380°F 2 órán át sütjük. |
2 óra leteltével levesszük az alufóliát. |
A tetejére - kedves párom miatt - még tettem extra sajtot, de elhagyható. |
A sajt pirulásáig sütöm (körülbelül 20 perc). |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése