Édes - Savanyú Csirkemell Párolt Rizzsel - Glutén mentes!!

Hozzávalók:

Szószhoz:

60 gramm Kukorica Keményitő
60 gramm Barna Cukor
3 evőkanál Ketchup
Fél evőkanál Ecet (5%-os)
1 csipet só
500 ml viz

Piros ételfesték

25 gramm Sárgarépa
25 gramm Hagyma
25 gramm Zöld Kaliforniai Paprika
20 gramm Ananász

A csikemellhez:

25 dkg Csirkemell kockázva
80 gramm Kukorica Keményitő
80 gramm Fehér izsliszt
Só és fekete bors izlés szerint


Párolt rizs a tálaláshoz.


A csirkemellet sózom és borsozom izlés szerint.
Hozzáadom a kukorica keményitőt és a rizslisztet.
Alaposan összeforgatom.
Kókuszolajon hirtelen megpiritjuk.
A sárgarépát egy kevés vizben felteszem és előfőzőm körülbelül 15 percig.
Hozzáöntöm a paprikát...
... a hagymát...
...és az ananászt. Körülbelül addig párolom őket amig a szószt elkészitem.
A szószhoz összekeverem a barnacukrot a keményitővel.
Felöntöm a vizzel.
Beleöntöm az ecetet...
...és a ketchupot.
Hozzáadok ételfestéket, hogy szép szine legyen.

Ezt a szószt öntöm hozzá a még roppanós zöldségekhez és összeforralom (körülbelül 5-10 perc).
A megpiritott húst a serpenyőben hagyom.
Hozzáadom az édes-sabanyú öntetet és összemelegitem.
Párolt rizzsel tálalom.

 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések