Édes - Savanyú Csirkemell Párolt Rizzsel - Glutén mentes!!
Hozzávalók:
Szószhoz:
60 gramm Kukorica Keményitő60 gramm Barna Cukor
3 evőkanál Ketchup
Fél evőkanál Ecet (5%-os)
1 csipet só
500 ml viz
Piros ételfesték
25 gramm Sárgarépa
25 gramm Hagyma
25 gramm Zöld Kaliforniai Paprika
20 gramm Ananász
A csikemellhez:
25 dkg Csirkemell kockázva80 gramm Kukorica Keményitő
80 gramm Fehér izsliszt
Só és fekete bors izlés szerint
Párolt rizs a tálaláshoz.
A csirkemellet sózom és borsozom izlés szerint. |
Hozzáadom a kukorica keményitőt és a rizslisztet. |
Alaposan összeforgatom. |
Kókuszolajon hirtelen megpiritjuk. |
A sárgarépát egy kevés vizben felteszem és előfőzőm körülbelül 15 percig. |
Hozzáöntöm a paprikát... |
... a hagymát... |
...és az ananászt. Körülbelül addig párolom őket amig a szószt elkészitem. |
A szószhoz összekeverem a barnacukrot a keményitővel. |
Felöntöm a vizzel. |
Beleöntöm az ecetet... |
...és a ketchupot. |
Hozzáadok ételfestéket, hogy szép szine legyen. |
Ezt a szószt öntöm hozzá a még roppanós zöldségekhez és összeforralom (körülbelül 5-10 perc). |
A megpiritott húst a serpenyőben hagyom. |
Hozzáadom az édes-sabanyú öntetet és összemelegitem. |
Párolt rizzsel tálalom. |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése